10.2.21

Σειρά βιβλίων "Κλειδιά και Αντικλείδια" για τον εκπαιδευτικό και την τάξη του

Η παλιότερη, αλλά πάντα επίκαιρη σειρά "Κλειδιά και Αντικλείδια" είχε υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος για την Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων της Θράκης.  Τα βιβλία βρίσκονται στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (πατάτε κλίκ) και στην ιστοσελίδα των "Κλειδιών και Αντικλειδιών"

Αντιγράφουμε από την παρουσίαση της σειράς: Η σειρά "κλειδιά και αντικλείδια" αποτελεί επιμορφωτικό υλικό που δημιουργήθηκε το διάστημα 2002-2004. Περιλαμβάνει 34 μικρά βιβλία χωρισμένα σε τρεις θεματικές ενότητες: Διδακτική Μεθοδολογία, Κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης και Ταυτότητες και Ετερότητες. Έχουν γραφτεί από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο να απαντήσουν σε ερωτήματα που τίθενται σε διαφορετικά εκπαιδευτικά πλαίσια, αλλά κυρίως στο δύσκολο πλαίσιο της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για κείμενα που δεν αναπτύσσουν θεωρίες, αλλά αποπειρώνται να συνδυάσουν την διδακτική πράξη με την θεωρία. Όλα τα κείμενα ακολουθούν την ίδια δομή: ξεκινούν από μια σκηνή σε ένα σχολικό πλαίσιο, αναλύουν τι συμβαίνει και διατυπώνουν απαντήσεις μέσα από επιστημονική σκοπιά. Mε αφετηρία δηλαδή την εκπαιδευτική πράξη, μέσα από μια διαδικασία ανάλυσης και σύνθεσης περνούν από τη θεωρία και καταλήγουν στα χέρια σας ως κλειδιά για τη δική σας διδακτική πρακτική. Στην ιστοσελίδα www.kleidiakaiantikleidia.net έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε τα κείμενα και να τα τυπώσετε στην πλήρη τους μορφή. Έχετε όμως και την επιλογή μιας άλλη επεξεργασμένης μορφής, όπου το ένα κείμενο σας παραπέμπει στο άλλο.

No comments:

Post a Comment

Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των αναγνωστών.
Your comment should respect the readers' human dignity.