21.11.19

ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΜΑΙΑ

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων χθές 20 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Ελληνικό Τμήμα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ παρουσίασε δύο αποκαλυπτικές μελέτες: 

Την εθνική μελέτη “Παιδιά έρμαια, αποκλεισμός και εκμετάλλευση των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα” 

και τη συγκριτική μελέτη “Παιδιά έρμαια, αποκλεισμός και εκμετάλλευση των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία”.

Η εθνική μελέτη της Ελλάδας επικυρώνει και ερευνητικά τη θέση μας για τον πρωταρχικό ρόλο της Εκπαίδευσης στη διαδικασία ένταξης, αφιερώνοντας το 9ο κεφάλαιο (σελ. 102). Αντίστοιχα πορίσματα βγαίνουν και από τις άλλες δύο εθνικές μελέτες, καθώς και από τη συγκριτική μελέτη των τριών χωρών.


Από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ παραθέτουμε ένα βιντεάκι για την χθεσινή παρουσίαση, αυτούσια την έκδοση της εθνικής μελέτης για την Ελλάδα, το σύνδεσμο για τη συγκριτική μελέτη στις τρείς χώρες, καθώς και τους συνδέσμους για τις αντίστοιχες εθνικές μελέτες στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Η συγκριτική μελέτη για τις τρείς χώρες: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜOΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤAΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝOΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛIΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ, ΤΗΝ ΙΤΑΛIΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝIΑ

Η εθνική μελέτη για την Ιταλία: Children Cast Adrift - Italy

Η εθνική μελέτη για την Ισπανία: Children Cast Adrift - Spain




No comments:

Post a Comment

Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των αναγνωστών.
Your comment should respect the readers' human dignity.