15.3.19

Καθαρή Δευτέρα - Πετάμε χαρταετούς

Ο χαρταετός ταιριάζει με τα παιδιά. Είναι σαν τα όνειρα που φτιάχνουν αποβραδίς και την άλλη μέρα τα βγάζουν στον αέρα να πετάξουν.

Πήγαμε κι' εμείς λοιπόν προχτές την Κυριακή το απόγευμα, παραμονή καθαρής Δευτέρας, στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων στους Ταγαράδες, με τα καλάμια, τα πολύχρωμα χαρτιά, σπάγγους και σύνεργα, να φτάξουμε τους αετούς. Τα παιδιά έφεραν μαζί τους την ανάμνηση από τις πατρίδες τους με τους μπαμπάδες τους να φτιάχνουν αετούς με τα ίδια υλικά και με το μεράκι τους. Φαίνεται ότι οι χαρταετοί παντού στον κόσμο φτιάχνονται από τα ίδια υλικά και με το ίδιο μεράκι για να κάνουν τα όνειρα των παιδιών να πετάξουν ψηλά.

Την άλλη μέρα, ανήμερα Καθαρή Δευτέρα, τα παιδιά ήταν έτοιμα από νωρίς και μας περίμεναν. Το τραπέζι στρώθηκε με τα νηστήσιμα και τις λαγάνες, έγιναν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις, μπήκαν οι τελευταίες πινελιές και οι χαρταετοί απογειώθηκαν.

Ο χαρταετός ταιριάζει με αυτά τα παιδιά, όπως και με όλα τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου: δείχνει ότι οι ελπίδες τους και τα όνειρά τους μπορούν να τους δώσουν τα φτερά να πετάξουν, οπουδήποτε κι' άν βρεθούν στη ζωή τους. 


Ευχόμαστε σ' όλα τα παιδιά του κόσμου να αισθάνονται αυτή την ασφάλεια παντού και πάντα.

---------------------








=================
---------------------











=================

No comments:

Post a Comment

Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των αναγνωστών.
Your comment should respect the readers' human dignity.